Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Олександр Шутюк, архітектор зі Львова, у своєму блозі порівняв якість і доречність міжвоєнних житлових будинків у стилі функціоналізм із сучасною забудовою міста.

circle (1)

Олександр Шутюк
Архітектор

«Майже сто років тому у Львові будували будинки, які своєю зручністю, лаконічністю своїх форм, грою об’ємів та увагою до деталей є значно ближчими до сучасної європейської архітектури, ніж більшість львівських новобудов. При чому зараз на них мало хто звертає увагу. Мова йде про польський функціоналізм 20-х – 30-х років минулого століття».

За словами Олександра, у Львові є декілька районів, забудованих подібними будинками, 4-5-поверховими, вписаними у квартальну забудову, із затишним зеленим подвір’ям.

[metaslider id=14272]

Характерна особливість функціоналізму — цікаві вхідні групи, розташовані на одному рівні з тротуаром. В оформленні часто зустрічаються круглі вікна, пластичні елементи, зкруглені балкони. Зберіглося чимало автентичних номерних табличок, дверей та різних дрібних елементів.

[metaslider id=14273]

На жаль, зустрічається чимало небажаних переробок. Це засклені балкони, замінені двері, недоречне оформлення приміщень на перших поверхах, пише Олександр.

XVLjOXw[1]

 

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button