Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Минулого тижня компанія Volvo оприлюднила відео з автоматичним сміттяром, пише CityLab.

Снимок

Презентований пристрій називається ROAR (Robot-based Autonomous Refuse handling, тобто Роботизований автономний збирач відходів).

«Ми прогнозуємо ще більшу автоматизацію у майбутньому», — говорить Per-Lage Götvall, керівник проекту з розробки робота в Volvo Group. — «Цей проект покликаний стимулювати випробування нових концепцій, які сформують транспортні рішення в майбутньому».

Цей проект є результатом співробітництва між Volvo Group, Шведським технологічним університетом Чалмерса, університетом Мелардалена, шведською компанією з переробки відходів Renova і штатом Пенсильванія. Для своєї роботи робот в поєданнні з дроном використовує лазерний далекомір, GPS, камери, датчики руху і одометр, що чує запахи. Спочатку дрон оцінює наповнення сміттєвого бака, передає про його стан роботові, а робот вже очищує бак і повертає його на місце. Оператор може долучитися, сидячи у кабіні сміттєвозу-автомобіля через екрани, і у разі небезпеки, наприклад, якщо до баку потрапила дитина або собака, вимкнути роботів.

Згідно з дослідженням Оксфордського університету 2013 року, вивезення сміття — одна з послуг, де роботи можуть легко замінити людину. Проте людина все одно не залишиться без роботи у цій сфері, адже функціонування роботів неможливе без людини-контролера. Наразі автоматичні сміттєвози вже використовуються в США. Так, у січні цього року автоматична рука замість бака висмикнула ліхтар.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button