Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Місячний проект культурної платформи «Двор» розповість про забуту тему архітектури радянської доби.

eileen_gray2_a

«Двор» — молодий медіапроект з Одеси, що працює на зламі мистецтва і журналістики, підіймає важливі суспільні та культурні питання. За словами шеф-редакторки видання Валерії Плехотко, тема радянської архітектури у «Дворі» з’явилася через те, що до неї виявляють мало зацікавленості, особливо в Одесі. Також це пов’язано з прийняттям закону про декомунизацію, адже через це можут постраждати об’єкти, що мають культурну цінність.

В серії інтерактивних публікацій та впродовж циклу лекцій архітектори, урбаністи й художники розкажуть про історію радянського містобудування. Будуть висвітлені такі теми, як якість панельної забудови, відображення політики держави в архітектурі, декомунізація. Протягом чотирьох тижнів «Двор» публікуватиме відеолекції, інтерв’ю, гід місцевими пам’ятками, тести та інтерактив.

Для проекту журналісти опитали представників одеського Urban Institute, кураторку проекту Soviet Mosaics in Ukraine фонду «Ізоляція» Євгенію Моляр, дослідника архітектури Льва Шевченка, який 22 березня прочитає лекцію в Одесі.

Наступний проект «Двору» буде присвячений гендерним питанням української культури.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button