Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

До п’ятої річниці катастрофи у Фукусімі на сайті Carbonbrief оприлюднено мапу всіх світових атомних електростанцій.

Снимок

На мапі зазначені локації АЕС, робочий стан усіх 667 реакторів, які були побудовані або перебувають на стадії будівництва по всьому світу, включно з першою у світі АЕС в Обнінську в Росії, що подала струм у мережу в 1954 році.

Деякі країни вже відмовилися від атомної енергії. Литва та Італія закрили свої АЕС, в Японії після катастрофи 2011 року працюють лише 3 з 54 реакторів. На даний момент нові реактори у кількості 66 одиниць споруджуються в 16 країнах, в тому числі 24 в Китаї.

Сьогодні у світі налічується 400 реакторів, які працюють в 31 країні. Більшість з них була побудована протягом двох десятиліть після 1970 року, їхній середній вік становить 29 років.

Загальна глобальна генеруюча потужність у ядерній енергетиці — 345 гігават (ГВт).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button