Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Громадські активісти та представники арт-комьюніті започаткують комунікаційну платформу «Громада, влада та архітектурна спадщина Києва» з метою збереження архітектурної спадщини Києва.

Багато будівель у Києві, які мають пам’яткоохоронний статус, перебувають в аварійному стані і знаходяться на межі знищення. Соціально-мистецький проект «Стратиграфія» реалізується з метою акцентування проблеми на руйнації об’єктів культурної спадщини у столиці України, переважна більшість яких належать до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Проект складається з двох частин: виставки художніх робіт та дискусійної платформи. Художниця Ксенія Гнилицька здійснює арт-документацію – серію акварельних малюнків, в яких зафіксовано катастрофічний стан архітектурних споруд. Зі свого боку журналісти сайту «Доступ до правди» проводять розслідування щодо власників будинків які належать до Державного реєстру нерухомих пам’яток.

В рамках проекту організатори також проведуть серію подій для обміну досвідом громадських активістів, спеціалістів з урбаністики, журналістів, державних службовців, та пошук конструктивних рішень збереження культурної спадщини міста.

З 17 березня по 10 квітня триватиме виставка робіт Ксенії Гнилицької в Vozdvizhenka Arts House (вул.Воздвиженська, 32).
Час роботи виставки з 11:00-19:00 (понеділок вихідний).

32ART-baner_1340x972-fasad-STRATYGRAFIYA-2

Розклад подій

17 березня 2016, 17:00-19:00. Публічна дискусія «Архітектурна спадщина Києва. Пошуки оптимального рішення» вул.Воздвиженська, 32 До дискусії запрошені: Ольга Балицька, депутат Київради; Людмила Березницька, депутат Київради; Анна Бондар, в.о. головного архітектора Києва; Олександр Глухов, захисник «Садиби Мурашка»; Мітя Гурін, громадський активіст; Сергій Груздо в. о. начальника Управління охорони культурної спадщини; Євгенія Кулєба, засновниця скверу Небесної сотні; Андрій Таранов, депутат Київради; Ігор Тищенко, спеціаліст з урбаністики, засновник сайту «Місто сайт»; Маріна Соловйова, юрист; Арсеній Фінберг, громадський активіст. Модератор: Наталя Соколенко, журналістка, «Громадське радіо».

19:00-22:00. Вернісаж виставки «Стратиграфія»

23 березня 2016, 19:00-20.00. Майстер-клас від «Доступу до правди» з використання Закону України «Про доступ до публічної інформації» як інструменту для активістів. вул.Воздвиженська, 32 Спікери: Ярослав Муравйов «Доступ до правди»; Віта Володовська, Інститут Медіа Права.

2 квітня 2016, 16:00-18:00. Дискусія редакторів, журналістів та архітекторів «Як писати та знімати про архітектуру і урбаністику?» (вул.Воздвиженська, 32). До розмови запрошені: Євгенія Моляр – кураторка проекту SOVIET MOSAICS IN UKRAINE фонду ІЗОЛЯЦІЯ Віра Балдинюк, «Коридор»; Аліса Ложкіна, «Art Ukraine»; Тарас Кайдан, «Хмарочос»; Ігор Тищенко, «Місто Сайт»; Юрій Марченко, «Платформа»; Анна Шерман, «Антиквар», Юліанна Сліпченко «Hromadske. Культура», Світлана Шліпченко, директорка наукових програм «Центр Урбаністичних Студій» НаУКМА.

6 квітня 2016, 19:00-21:00. Майстер-клас «Інструменти комунікації урбан-активістів з владою, громадою, ЗМІ» (вул.Воздвиженська, 32). Ведучий: Мітя Гурін, спеціаліст з комунікацій, громадський активіст.

9 квітня 2016, 15:00-19:00. Кейс-стаді. Vozdvizhenka Arts House (вул.Воздвиженська, 32).

1 сесія: «Активістські практики зі збереження архітектурної спадщини та організації публічного простору». Олександр Глухов, «Садиба Мурашка»; Євгенія Кулеба, засновниця скверу Небесної Сотні, ГО «Місто-сад»; Владислава Осьмак, культуролог, (Гостиний двір); Євгенія Білорусець, заборона будівництва на вул. Гончара (зона охорони Софії).

2 сесія: «Як закон про «декомунізацію» вплинув на простір Київського метрополітену». Наталка Макогон, прес-секретар Київського метрополітену 3 сесія «Раціональний підхід до модернізації. Іван Козленко, створення Музею кіно у будівлі колишньої копір-фабрики; Антон Фрідланд, реконструкція «Річкового вокзалу»; Максим Яковер, план ревіталізації ВДНГ.


Місце: Vozdvizhenka Arts House

Адреса: вул.Воздвиженська, 32

Дата: 17 березня — 10 квітня

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button