Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Першого квітня у приміщенні Будинку Профспілок в Києві відкрився заклад «Каратєль», розрахований на тих, хто брав участь в АТО. Кафе належить підприємству «Еліт Профі Груп», про що свідчать печатки на меню.

Київська міська адміністрація наполягає на закритті закладу, оскільки Будинок Профспілок знаходиться в аварійному стані.

Фото: Каратєль, сторінка Facebook

Радник мера Кличка з питань благоустрою Дмитро Білоцерківець заявив, що Київська міська державна адміністрація рекомендувала Київській міській організації профспілок не розміщувати кафе в Будинку Профспілок, оскільки будівля знаходиться в аварійному стані. Заключення про це видала Комісія з надзвичайних ситуацій. За словами Білоцерківця, в найближчі дні навколо кафе «Каратєль» по всьому периметру Будинку Профспілок з’явиться паркан, після чого кафе має закритися.

Нагадаємо, що раніше в Будинку Профспілок вже відкривався ресторан мережі L’kafa, проте активісти виступили проти розміщення розважального закладу в будівлі, з якою пов’язані трагічні події часів Революції Гідності.

Після цього було здійснено другу спробу відкрити заклад громадського харчування в будівлі, що належить Раді Профспілок, тепер під назвою «Кафе на Майдані». Юрист Ради та за сумісництвом Президент Федерації греко-римської боротьби м. Києва Іван Балабан пообіцяв, що в «Каратєлі» буде мистецький центр, кафе і музей. Для волонтерів та учасників АТО надаватимуться знижки та діятимуть спеціальні акції. З колишніми орендарями, власниками мережі L’kafa, за його словами, контракт розірвали і тепер судяться. Директором «Еліт Профі Груп», яким належить новий заклад «Каратєль», донедавна був Валентин Балабан, брат вищезгаданого юриста. Тепер в документах зазначено прізвище Томазової Лілії Костянтинівни, за сумісництвом співзасновниці профспілкової організації «Боротьби та боксу».

El Kafa

Протести проти відкриття L’Kafa, фото – Alina Bodnar, Facebook

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button