Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Путівник «Незвичайний Київ» розповідає про найцікавіші місця столиці, які не входять до списку «стандартних» туристичних пам’яток, повідомляється на сайті «Интересный Киев».

ae4ee9bf-7142-420f-a9c7-a9d13f90528fПутівник описує більш ніж 250 об’єктів й складається з 37 розділів, які розташовані як в місті, так і в Київській області, текст супроводжується 220 фотографіями, більшість з яких публікується вперше.

«Незвичайний Київ» складається з розділів: Мозаїка на Терещенківській, Будинки-загадки з іменами, Дерева-довгожителі, Ворони на Рейтарській, Містичні місця, Ігрові пам’ятники, Три київські обсерваторії, Секрети київських дворів, Забуті пам’ятники, Звіринецькі печери, Каналізаційні люки, Київські скарби, Вуличні годинники, Тунелі на Оболоні і нижче Дніпром, Мамонт з Московської площі, Монітор «Железняков» та багато інших.
Автори статей: Олександр Анісімов, Георгій Кравець, Григорій Мельничук, Юрій Назарчук, Юрій Олійник.

«Сучасний Київ – столиця однієї з держав Європи – з тих міст, з якими розлучаєшся неохоче, навіть якщо знаходився в ньому недовго. До нього швидко звикаєш, як до чого? До дуже рідного і близького. Живучи тут багато років, а то й все життя, починаєш любити і цінувати не лише те, чим пишається місто перед усім світом, але й милі деталі, які відкриваються не одразу. Це тихі і затишні дворики старого міста, непомітні, а то й зовсім приховані від сторонніх очей скульптури, елементи декору старих споруд, фонтани, альтанки і багато іншого, що надає чарівності і дає можливість, нехай і на короткий час, відпочити від повсякденної метушні мегаполісу…», – пише в передмові до путівника Олександр Анісімов.

very-big-3

Фото: Видавництво «Основи»

Нагадаємо, близько року тому вийшло англомовне видання про Київ – Awesome Kyiv від видавництва «Основи» Тамари Кравченко та Світлани Кострикіної. За словами упорядників, книга не є ані довідником, ані путівником, її називають «проникненням у місто, яке ми обожнюємо — прекрасне, захоплююче і дивне».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button