Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Активісти за власні кошти встановили футляр з розкладом руху на зупинці громадського транспорту у Львові.

cNILv83

Фото: Дем’ян Данилюк

Львівський активіст Дем’ян Данилюк коментує, що з 2012 року всіляко бореться за те, аби львівські перевізники почали встановлювати таблички з розкладом руху транспорту на зупинках замість інформації з інтервалами руху, яка є зараз. Встановлення знаків і павільйонів у Львові – компетенція районних адміністрацій, вони ж є балансоутримувачами. При цьому знаки на зупинках електротранспорту встановлює «Львівелектротранс», які не завжди виготовлені професійно та відповідають ДСТУ.

tjZeqfm

Як зараз виглядають інформаційні табло на зупинках у Львові. Фото: Дем’ян Данилюк

Футляри для розкладу замовили в Німеччині вартістю 60 євро кожен. Активісти коментують, що при гуртовому замовленні вартість могла бути значно меншою. Для монтажу обрали зупинку «Дорошенка» в центральній частині міста. При монтуванні виявилося, що труба знаку на зупинці, встановлена «Львівелектротрансом», має нестандартний діаметр (стандарт 57 міліметрів), тож довелося підвісити табло на пластикових стяжках.

98fFyl6

2 футляри + кріплення: один на 2 А4, інший для формату А3, фото: Дем’ян Данилюк

Фото: Дем'ян Данилюк

Фото: Дем’ян Данилюк

«Важливо щоб розклад був на рівні очей людини середнього зросту, а не на висоті два метри. На самому розкладі зазначено: назва зупинки, номер маршруту і його траса, перелік усіх зупинок (зупинки позаду – поточна – наступні), сам розклад руху (похвилинний, а не інтервали!), інша довідкова інформація», – коментують активісти.
На жаль, футляр з розкладом руху на зупинці був встановлений лише тимчасово, адже виготовлений в одиничному екземплярі.

Метою ініціативи було показати, що зручний та зрозумілий розклад транспорту – це можливо і нормально для всіх цивілізованих країн. Для реалізації подібного проекту потрібно лише надрукувати розклад та знайти фірму/підприємство, яке зможе виготовляти у Львові аналогічно якісні футляри за меншу вартість.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button