Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У суботу 14 травня на території галереї «АртПричал» митці та природозахисники проведуть низку заходів, присвячених питанням атомної енергетики та альтернативних джерел. Складну і, на перший погляд, не надто захопливу тематику обіцяють розкрити цікаво й зрозуміло.

«Хмарочос» дізнався, чим особливий Фестиваль ядерного стресу «Реакція», і пропонує дізнатися п’ять причин, чому його варто відвідати.

Програма фестивалю поєднала людей з різних країн та галузей, яких за інших обставин навряд зустрінеш в одному місці. Георграфія учасників охоплює Швейцарію, Швецію, Білорусь та різні міста України. Своїм досвідом та міркуваннями щодо енергетичного майбутнього ділитимуться письменники і сталкери, художники і громадські активісти, фотографи й експерти з питань енергетики та технологічних інновацій. (Натисність, щоб ознайомитися з повною програмою)

[metaslider id=16643]

На відміну від «офіційного» звичаю згадувати про Чорнобиль раз на рік 26 квітня, «Реакція» пропонує принципово інший спосіб говорити на цю тему – віддаючи шану минулому, сфокусуватися на реаліях сьогодення та зрозуміти, як запобігти повторенню подібних катастроф. Відповідно, територію фестивалю буде поділено на три інтерактивні зони – «Зона відчуження», «АЕС сьогодні» та «Альтернатива Є!».

foto_3

Галерея «АртПричал» знаходиться просто на березі Дніпра, тож усі заходи фестивалю відбуватимуться у приємному супроводі річкових хвиль, сонця і свіжого повітря. Для травневого вихідного – чи не найкраще поєднання. А на завершення дня – музична програма за участю інді-рок гурту Black Maloka, барабанного шоу STEEL BEAT, шведського гітариста Пітера Тегнера,  музиканта та еко-активіста Нормана Шелеста.

foto_4

Дружні «Морква клуб» та «Жива кухня» готують широкий вибір здорової їжі. А для «жайворонків», що прийдуть на фестиваль першими, обіцяють енергійні коктейлі у подарунок.

foto_5

Сучасному поколінню належить змінити уявлення про енергетику України й нарешті зробити світоглядний вибір на користь відновлюваних джерел енергії. Фестиваль «Реакція» запрошує зробити крок у напрямку до необхідних змін, разом помріяти та знайти способи втілення цих мрій у реальність.

foto_6

Фото – Екоцентр, adme.ua, tailormay.com, artprichal.org

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23273 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button