Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Неподалік метро «Лівобережна» відкриється перехоплювальний велопаркінг, де можна залишати велосипед безкоштовно й під наглядом, повідомляється на сайті АВК.

DSC05116

Фото: АВК

Це буде третій перехоплювальний велопаркінг в Києві. З 25 травня тут можна безкоштовно залишити велосипед під наглядом на 12 годин, зробити невеликий ремонт, взяти велосипед у прокат, придбати велоаксесуари й прохолоджувальні напої.

Мета створення такого паркінгу – поєднати велотранспорт з чинною транспортною мережею. Можливість проїхати невелику відстань на велосипеді щодня та залишити його в безпечному місці робить велосипедний рух більш привабливим для жителів віддалених районів Києва, скорочуючи час, який займає добирання на роботу.

«Перехоплювальний паркінг на Лівобережній зможе забезпечити послугами велосипедистів, які добиратимуться до метро на велосипеді з таких спальних районів як Русанівка, Березняки, Дарниця, частини ДВРЗ, Воскресенки та Лісового масиву. Наша мета – забезпечити можливість пересуватись власним велосипедом у повсякденні та популяризація активного способу життя», – зазначив директор ТОВ «БайкБокс» Дмитро Васильков.

Автори проекту передбачають, що перехоплювальні велопаркінги дозволяють велосипедистам заощаджувати час і кошти на проїзд. Для міста – це зменшення навантаження на дорожню мережу за рахунок збільшення частки велосипедних поїздок.

«Що більше людей користвуватимуться велосипедами, то меншими будуть затори на дорогах, вільніший громадський транспорт, чистіше повітря», – говорить Ксенія Семенова, Радниця Київського міського голови з питань розвитку велоінфраструктури, координаторка роботи Асоціації велосипедистів по Києву.

Адреса: Київ, м. Лівобережна, вул. Раїси Окіпної, 3.

Час: з 08:00 до 20:00 в будні дні, з 09:00 до 20:00 у вихідні.

Вартість: Зберігання велосипеда: перші 12 годин – безкоштовно, кожні наступні 12 годин – 10 грн.


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button