Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23419 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Проект ревіталізації кінотеатру «Львів» передбачає відновлення його роботи, створення кіношколи, коворкінгу та проведення концертів.

Львів

Фото: Олег Власюк, Google Maps

Як повідомляє видання tvoemisto.tv, проект підтримала комісія з питань культури Львівської облради під час громадських слухань. Кінотеатр, збудований у 1960 році, перебуває на балансі Львівської області. Установа не є прибутковою, а з 2013 року не фінансується бюджетом, тож зал на 700 місць не функціонує.

Ініціатори проекту відродження кінотеатру «Львів» збираються ревіталізувати установу, поетапно розширюючи її функціонал. У планах активістів:

  • відновити повноцінну профільну діяльність кінотеатру
  • створити кіношколу та запустити продакшн-відділення
  • заснувати кіноковоркінг для організацій зі сфери кіно
  • упорядкувати комерційну та соціальну оренду приміщень
  • налагодити діяльність кінотеатру як концертного майданчика

Перш за все, автори проекту планують відновити повноцінну профільну діяльність кінотеатру. Вже з червня будуть запроваджені постійні покази українських стрічок у малій залі, а з липня – вуличні покази. Паралельно з цим буде проведений ребрендинг та робота над майбутнім репертуаром. У серпні запланований косметичний ремонт малої зали та благоустрій навколишньої території.

Парк

Фото: ukrmap.biz

Тим часом відбуватиметься залучення громади та пошук інвестицій у реконструкцію кінотеатра. Частково покрити витрати, що за різними оцінками становлять від 10 до 31 мільйонів гривень, активісти пропонують за рахунок співфінансування мешканцями.

Восени, в разі успішної фандрейзингової кампанії, в рамках проекту проведуть архітектурний воркшоп, запустять кіностудію та школу кінематографу, закуплять необхідну апаратуру. Але, як зазначають у Львівській ОДА, аби розпочати реальні роботи, адміністрація як власник ще має прийняти певне нормативне рішення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button