Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У рамках фестивалю вуличної самоорганізації DIYSTVO досліджено місцевість між Львіською площею та Подолом, а в гаражах, що на вулиці Петрівській, збудовано НЛО.

5

Зображення: «Пилорама»

У травні 2016 року під час фестивалю DIYSTVO місцевість Кудрявець в Шевченківському районі стала об’єктом групового дослідження колективу організацій «Пилорама», «Центр Візуальної Культури» та GARAGE FAMILY. Націлений на привернення уваги до занепалої, забутої місцевості.

4

Фото: «Пилорама»

«Цього року фестивалю вуличної самоорганізації DIYstvo передував двотижневий воркшоп колективу «Пилорама». Для початку ми гуртом провели масштабну чистку порослого схилу, гори сміття були величезними. Коли ми позбулися шарів сміття, перед нами відкрився цікавий рельєф. Наслідуючи логіку середовища, ми створили низку мікро-архітектурних форм. Ми прагнули створити публічний простір не всупереч природі, а узгоджений з її пластикою», – розповідають автори проекту.

2

Зображення: «Пилорама»

За словами організаторів, вони створювали простір для людей. Раніше ця засмічена, важкодоступна місцевість, що насправді поєднує Львівську площу та Поділ була відома одиницям. На місці ледь помітних стежок вздовж крутого схилу в ході воркшопу зробили дерев’яні сходи. Вони дозволяють зручно і безпечно спуститися від містка-віадука, що біля церкви Василія Великого, через ліс до вулиці Глибочицької, на відстані кварталу від подільських Нижнього та Верхнього валу. Самі сходи вже завершено, і залишилося лише позначити шлях від них до церкви.

3

Зображення: «Пилорама»

Вже зараз колектив «Пилорами», «Центру візуальної культури» та GARAGE FAMILY обговорює принципи організації, наповнення та розвитку невеличкого літнього амфітеатру зі сценою, який знаходиться нижче за сходами. Тут планують розвивати архітектурні, мистецькі, кінематографічні активності на літній період. Мікро-архітектурна форма сцени натхненна космічним модернізмом шістдесятих років може стати новою культурною платформою взаємодії між різними ініціативами, активістами та місцевими мешканцями. Крім того, команда продовжує працювати над розвитком території і сподівається на підтримку ініціативи з боку адміністрації Шевченківського району.

У 1897 році над вулицею було перекинуто найстаріший з уцілілих місток-віадук за проектом цивільного інженера Володимира Безсмертного. У верхній частині вулиці досі збереглася старовинна бруківка. В 70-ті роки хаотичну житлову забудову 19-го століття було передано під індустріальну забудову. Залишки одного з таких житлових будинків, можна побачити на території гаражного кооперативу, через який пролягає шлях до лісового осередку між Вознесенськм узвозом та вулицею Петрівською. Ще донедавна в результаті зсувів та будівництва на колишній вулиці були густрі хащі, захаращені сміттям.

Читайте також: У київському лісі будують літаючу тарілку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button