Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Проект співробітництва Інкубатору проектів на основі відкритих даних 1991 та Kyiv Smart City Hub презентували під час панельної дискусії 31 травня.

1

Фото: Kyiv Smart City Hub

В дискусії, окрім представників ініціативи Kyiv Smart City та Інкубатору, взяли участь представники КМДА та мер Вільнюса Ремігіюс Шімашюс. Захід було організовано з метою заохотити активістів та новаторів подавати свої проекти для розвитку технологій розумного міста у Києві. Мер литовської столиці поділився досвідом впровадження smart-технологій у Вільнюсі та розповів, як саме використовуються відкриті дані в міській цифровій інфраструктурі. Він відзначив важливість поступового відкриття міських даних.

«Дуже важливо розуміти, що влада не повинна і не може нічого приховувати, – відзначив Шімашюс. – Це життя міста, і всі ці речі мають бути абсолютно прозорі та відкриті громадськості. І тоді в активістів та інноваторів буде можливість створювати ті рішення та сервіси, які ще краще поєднають жителів міста та тих, хто цим містом керує».

2

Фото: Kyiv Smart City Hub

За словами Дениса Гурського, засновника ГО IT-волонтерів «Social Boost» та 1991 Open Data Incubator, ці проекти скоро стануть невід’ємною частиною цифрової інфраструктури Києва. «Вони створюватимуться в тісному контакті з Kyiv Smart City та столичною владою, представники якої стануть менторами та дадуть доступ до внутрішньої інфраструктури органів влади, – розповів Гурський. –  Ми впевнені, що це не тільки розвиватиме приватно-державну співпрацю, але й змінить сам підхід для розвитку міських проектів, направлених на покращення життя киян».

Філіал 1991 Open Data Incubator в рамках Хабу об’єднає саме ті міські проекти, що базуються на відкритих даних. На даний момент триває відбір резидентів інкубаційної програми. Подати свій проект можна до 12 червня. 15 червня оголосять фіналістів, які 18-19 червня візьмуть участь у хакатоні в Києві. А за результатами хакатону буде відібрано команди до інкубаційної програми. З 27 червня по 4 вересня обрані команди працюватимуть над своїми проектами на території Хабу. Восени створені проекти та сервіси повинні почати працювати в рамках ініціативи Kyiv Smart City.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button