Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23261 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві біля метро Арсенальна запрацювала «розумна» велопарковка, яка має вбудований замок і дає змогу заблокувати велосипед за допомогою мобільного телефону, пише АВК.

велоп

Фото: АВК

Велопарковку встановлено на Арсенальній площі, аби створити додаткові умови поєднувати користування велосипедом та метро. Тепер кияни та туристи можуть залишити велосипед на площі і скористатись метро для поїздок, наприклад, у віддалені райони міста, а на зворотній дорозі забрати велосипед і продовжити поїздку на ньому. На парковці діє автоматична система безпеки. Алгоритм користування велопарковкою нескладний:

  • спочатку слід набрати зі свого мобільного телефону номер, зазначений на конструкції велопарковки;
  • після цього автоматично відкриється один з замків, який саме дасть знати блимання лампочки, вбудованої в кожну велостійку;
  • припаркувати велосипед, зафіксувавши раму і колесо.

Відкрити замок можна лише телефонним дзвінком зі свого мобільного на номер, зазначений на стійці. Замок відкриється лише у разі, якщо дзвінок буде з того самого номера мобільного, з якого дзвонили, коли ставили велосипед на парковку.

Ще однією хорошою новиною для київських велосипедистів є те, що велопарковка безкоштовна. Стягується лише плата за дзвінок на мобільний номер за тарифами оператора, який обслуговує номер. Велопарковку передала в подарунок місту компанія-виробник велопарковок Bikeep, яка має офіси в Естонії та Нью-Йорку. Аналогічні велопарковки вже стоять у Будапешті, Мінську та естонському місті Парну.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button