Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Держархбудінспекція анулювала дозвіл на будівництво в столиці по вулиці Гончара. Про це повідомляє прес-служба ДАБІ.

18

Заступник міського голови Олексій Рєзніков прокоментував це на своїй сторінці у Фейсбук так: «Завдяки нашій спільній роботі – громадськості, КМДА, депутатів Київради, міського голови, ми отримали надпозитивну новину!
Буквально ось-ось стало відомо про рішення ДАБІ щодо анулювання дозволу забудовнику на Гончара, 17-23».

Прес-служба ДАБІ також повідомляє, що за ініціативи Київського міського голови було проведено спільну перевірку Держархбудінспекції та Департаменту міського благоустрою КМДА на об’єкті по вул. Гончара, 17-23. В результаті перевірки було виявлено порушення містобудівного законодавства, зокрема, встановлено, що замовник здійснив корегування проекту будівництва без отримання вихідних даних на проектування.

860cc3b3b2962a0b1524489b6bad280c

За результатами перевірки Держархбудінспекція анулювала дозвіл на будівництво замовнику ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» на зведення житлового комплексу з приміщеннями громадського призначення та вбудованим паркінгом у м. Києві по вул. Гончара, 17-23.

Станом на сьогодні у замовника відсутні дозвільні документи на будівництво по вул. Гончара, 17-23 у м. Києві.

Нагадаємо, що будівництво на вул. Гончара є одним із найскандальніших у столиці. Активісти та представники ЮНЕСКО неодноразово звертали увагу, що будівництво порушує межі буферної зони Софії Київської.

Скасування дозволу відбулось, зокрема, і через новину про можливе позбавлення Софії Київської статусу охоронної зони ЮНЕСКО. Так 10 липня у Стамбулі має відбутися засідання організації, на якому обговорюватимуть це питання. Причина побоювань — у незаконній забудові на вулиці Олеся Гончара, 17-23, тобто у житловому комплексі Fresco Sofia. Висота споруди не має перевищувати 27 метрів. Нині її висота становить 38 метрів.

У разі внесення Софії до чорного списку, згідно з правилами ЮНЕСКО, до реєстру всесвітньої спадщини не можна буде додати будь-які інші об’єкти, розташовані на території України.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button