Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23271 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нова гра про покемонів, що використовує камери та GPS смартфонів, змушує користувачів по-новому досліджувати свої міста.

Покемони головна

Фото: The Verge

Pokémon GO – перший ігровий реліз Nintendo для смартфонів, розроблений спільно зі студією Niantic. Суть гри полягає у пошуку покемонів у навколишній місцевості за допомогою камери. Знайшовши істоту, гравець може захопити його, використовуючи спеціальну команду, після чого покемона можна тренувати та змагатися з іншими гравцями. Загалом, подорожуючи містом, можна знайти 150 героїв з першого покоління гри, випущеної в середині 90-х.

Покемони інтерфейс

Ставлення до захоплення людей доповненою реальністю різниться. Наприклад, один із жителів американського міста Колумбус каже, що грає у Pokémon GO безперервно з моменту завантаження, і дослідження свого міста за допомогою гри виявилося надзвичайно захопливим. Інший місцевий мешканець розповідає, як він все життя проходив повз місцеву ратушу, але раніше йому ніколи не спадало на думку зупинитися і прочитати таблички на пам’ятниках, розташованих навколо будівлі.

В той самий час пошуки покемонів іноді призводять до курйозних, а часом неприємних ситуацій. Наприклад, будинок одного з жителів Массачусетса, який живе у колишній церкві, взяли в облогу гравці в Pokémon GO. Виявилося, що гра визначає культові споруди як «тренувальні майданчики» для покемонів. В Австралії геймери намагались потрапити до поліцейського відділку, оскільки програма вирішила, що саме це місце відповідає способу життя покемона. А один із американських добровольців, що воює з ІДІЛ, спіймав свого першого покемона на лінії фронту в Іраку.

Покемони війна

Зображення: Louis Park

Видання apparat.cc повідомляє, що після виходу гри 6 липня вже через два дні вона опинилася на вершині чарту в App Store. По запитах в Google гра обійшла порно, а в Google Play майже наздогнала за популярністю Twitter. Акції Nintendo на Токійській біржі в понеділок виросли на 20%, збільшивши ринкову вартість на $7,5 млрд, причому гра поки що доступна лише у трьох країнах: США, Австралії та Новій Зеландії.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button