Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Відкрито реєстрацію на безкоштовну екскурсію на другий поверх Адміністрації Президента, в «Будинок з Химерами» (Банкова, 10) та «Будинок невтішної вдови» (Лютеранська, 23). Організатори – «Интересный Киев».

химер

Фото: Arseniy Finberg

Відтепер відвідувач(к)ам дозволили брати з собою дітей з 6 років і фотографувати всередині будівлі на фотоапарат. Також на екскурсію можуть записатися іноземні громадян(к)и. Організатори пишуть, що якщо записатися зараз, можна потрапити через місяць-півтора.

«Будинок з Химерами» – цегляна споруда з прикрасами міфологічних та мисливських сюжетів, є головною архітектурною спорудою раннього декоративного стилю модерн Києва. Свою назву отримала завдяки скульптурним прикрасам, тематика яких — тваринний наземний та підводний світи, атрибути полювання, казкові істоти. Після капітального ремонту, який тривав до 2004 року, три поверхи (третій, четвертий та п’ятий) переобладнали під приміщення для проведення заходів за участю Президента України. На першому та другому поверхах резиденції Глави держави розташовані службові кабінети працівників Головного департаменту Державного протоколу та Церемоніалу Адміністрації Президента України. У будинку є зала для вручення вірчих грамот, урядова зала для підписання документів та мала зала для переговорів, приміщення для брифінгів та кімната для проведення урочистих святкових прийомів. Також є зала «тет-а-тет», де проводять зустрічі віч-на-віч у світлих блакитних тонах із китайськими мотивами — «китайська» кімната. Є також обідня зала, красиво оформлена, з овальним столом.

Вартість: Екскурсія безкоштовна, реєстрація


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button