Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Естонська компанія Kodasema розробила бетонний будинок, який можна встановити за 7 годин, а за потреби з легкістю перенести на інше місце.

koda-kodasema-1

Автори проекту будиночку сподіваються, що розробка буде повністю готова до виходу на ринок наступного року. Очікувана вартість збірного будинку, якому дали назву Koda, становитиме приблизно сто тисяч євро без витрат на транспортування.

koda-kodasema-3Будинки виготовляються з бетону та доставляються у вигляді збірних конструкцій. Їх монтаж на будмайданчику займає лише 7 годин. На один будинок витрачається лише 9 м³ бетону. Фундамент під будівлю влаштовувати не потрібно, її можна встановлювати безпосередньо на гравій, асфальт та інші поверхні.

Якщо власники будиночку вирішать переїхати, на демонтаж та підготовку до транспортування також піде приблизно 7 годин. Для переїзду мешканцям знадобиться кран та вантажівка.

Загальна площа будинку складає 30,3 м², з яких більшу частину займають велика вітальня, поєднана з кухонною зоною. На першому поверсі також розташована ванна кімната та туалет, а сходи на другий поверх ведуть до невеличкої спальні та пральні.

koda-kodasema-7
Працівники Kodasema намагаються забезпечити сталість та ефективність проекту. Вікна виконуються з трикамерних склопакетів, а на даху встановлюються сонячні панелі. Тим не менш, будинок все ж потребує під’єднання до водопроводу, каналізації та електрики. За словами розробників, стіни мають високі теплоізоляційні якості.

У компанії розповідають, що в подальших планах – розробка моделей, які могли б слугувати класними кімнатами, кафе, офісами та майстернями. Крім того, вони працюють над розробкою готового комплекту меблів для будиночку.

koda-kodasema-14

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button