Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

КП «Київдорсервіс» відпрацьовує режим координованого керування світлофорами «Зелена хвиля», повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

1

Фото: Ілля Сагайдак

Другого серпня 2016 року режим «Зелена хвиля» запрацює в тестовому порядку на двох маршрутах: вул. Велика Васильківська – вул. Саксаганського, що включає 17 світлофорних об’ єктів та вул. Жилянська – вул. Антоновича, що налічує 18 світлофорних об‘єктів.
Враховуючи фактори, що впливають на транспортні потоки, для безперервного руху по даним маршрутам водіям необхідно дотримуватись швидкісного режиму 35-45 км/год.
Другого липня 2016 року столичні світлофори запрацювали у режимі «Зелена хвиля» на ділянці по бульв. Т.Шевченка – бульв. Лесі Українки – вул. Кіквідзе.

2

Фото: Ілля Сагайдак

Як зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель, «автоматизована система керування світлофорними об’єктами реалізується аби позбутися заторів та покращити транспортне сполучення міста. Концепція впровадження «Зеленої хвилі» – це один з етапів розвитку Інтелектуальної автоматизованої системи управління дорожнім рухом столиці, яка вкрай необхідна для міста. Започаткований проект, напрацювання якого розглядались на транспортній комісії, увійшов до «Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року».

«Наразі, ми продовжуємо тестування режиму «Зелена хвиля» на попередньому маршруті, вивчаємо транспортні потоки та вносимо необхідні корективи в роботу світлофорів. На сьогодні, можемо констатувати, що пропускна спроможність по даному маршруту збільшилась на 10%» – зазначив директор КП «Київдорсервіс» Віктор Черній.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button