Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23258 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Збираючи пластикові кришки та відносячи їх до найближчого супермаркету VARUS, кожен охочий може допомогти школярам отримати нові навчальні посібники.

Сортування головна

З 1 серпня кожен киянин може принести кришки, зібрані вдома або на роботі, в найближчий супермаркет мережі VARUS і залишити їх в прикасовій зоні в спеціальному контейнері з наклейкою.

За кожні 100 кг зібраних кришечок школа отримує 2 муляжа з екологічно чистого пластику (PLA – на основі кукурудзяного крохмалю) – 3D модель серця або молекулу водню, або різнокольоровий пазл, який допоможе дитині швидше запам’ятати будову внутрішніх органів людини.

Сортування 2

Суть проекту «Сортуй заради майбутнього» полягає в тому, що школярі і кияни будуть сортувати та збирати власні пластикові кришки від напоїв, які будуть обмінювати на шкільні навчальні посібники для уроків природознавства.

Організатори проекту очікують, що за перший рік проекту врятують від звалищ понад 500 тонн цінного пластика, який буде повернено до виробничого процесу українських підприємств. А київські школи зможуть безкоштовно отримати близько 5 тисяч навчальних посібників.

Стратегія розвитку передбачає поширення проекту протягом 2016 року в  інші регіони України при підтримці локальних екологічних ініціатив.

PLA пластик – біорозкладаний, біосумісний, термопластичний, аліфатичний поліефір, мономером якого є молочна кислота, не токсичний і безпечний для дітей. Сировиною для виробництва слугують щорічно поновлювані ресурси, такі як кукурудза і цукрова тростина.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button