Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23444 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) відкрив фотовиставку «Невідомість. Сім’ї зниклих безвісти з обох сторін конфлікту».

57c5a6125e46f

Виставка присвячена зниклим людям та їхнім сім’ям з обох сторін лінії зіткнення на сході України. За інформацією МКЧХ, через два роки після початку конфлікту на сході України проблема зниклих безвісти осіб залишається дуже гострою. У результаті конфлікту зникли безвісти не менше 1000 осіб, хоча будь-яких точних цифр наразі немає. Згідно із зібраною МКЧХ інформацією, переважна більшість зниклих безвісти осіб становлять чоловіки (96%), і майже половина з них не мають жодного відношення до військової служби. Крім того, 40% з них становлять люди у віці до 36 років. Майже половина сімей зниклих безвісти відзначають, що офіційні органи влади надали недостатню інформацію про місцезнаходження їхніх родичів, або не надали її взагалі. У відчаї майже кожна друга сім’я звертається за допомогою до ворожок.

57c68ba737260

Виставку фотографій та історій родин безвісти зниклих у зоні бойових дій на Донбасі відкрили до Міжнародного дня зниклих безвісти в Києві на Театральній площі.

57c5a63b33ad5

Автором фотографій став американський журналіст-фрілансер Брендан Хоффман, який проживає в Україні з початку Євромайдану, повідомляє lb.ua. «Я провів 6 днів, фотографуючи сім’ї зниклих безвісти. Не думаю, що ці люди боялися публічності. Думаю, кожен сподівався, що розказана ним історія приверне увагу до проблеми і зможе повернути додому не тільки його близького, а й допомогти сотням тих, хто опинився в такій же ситуації. Деякі з моїх героїв у розпачі, вони намагаються знайти зниклих будь-якими способами», – розповідає автор фотографій.

57c5a5d22f129

Віце-президент організації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Крістін Беерлі заявила, що Україні потрібна національна організація з проблем зниклих безвісти. «Це дозволить уникнути різниці даних про цих людей. Нам так само потрібен механізм, який дозволить створити єдиний список зниклих. Потрібно прийняти відповідний закону, який би закріпив гарантії прав потерпілих сімей і встановив їм фінансову підтримку. Скоро в Сєвєродонецьку буде запущена програма психологічної та юридичної підтримки таких сімей», – сказала Беерлі.

57c5a5ef1209f

Виставка триватиме до 12 вересня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button