Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Конфлікт мешканців із телевізійниками відбувся під час зйомок передачі «Я соромлюсь свого тіла».

Наталка 1

Фото: facebook.com/parknatalka

Згідно з повідомленням у групі парку «Наталка», з самого ранку 4 вересня на території парку почалася зйомка передачі телеканал СТБ «Я соромлюсь свого тіла». Біля центрального входу на зелений газон заїхала 16 тонна фура, чим його зіпсувала. Небайдужі мешканці обурилися і заблокували зйомку. «У телеканала були документи-повідомлення усіх компетентних органів, але не було ні слова про величезну фуру на газоні, – заявляють у ГО «Парк Наталка». – Крім того, у КП УЗН Оболонського району також не знали, що буде величезна фура на газоні».

Наталка 2

Фото: facebook.com/parknatalka

На водія фури був виписаний адміністративний штраф. Протягом дня мешканці постійно викликали поліцію через незаконне розташування фури та відсутність документів, а співробітники «СТБ» – через перешкоджання журналістської діяльності. Зі слів мешканця, який перебував на місці подій з самого початку, люди лише вимагали прибрати фуру з газону і не були проти продовження зйомок.

Конфлікт між мешканцями та представниками телеканалу згодом перейшов у з’ясовування стосунків у мережі. Продюсер проекту «Я соромлюсь свого тіла» Мирослав Домалевський назвав активістів «неадекватним, немитим, неосвіченим натовпом», заявив, що земля парку їм не належить та запропонував взимку зберігати траву, «позмінно зігріваючи її своїм диханням».

Наталка вих 3

Засновниця ГО «Парк Наталка» Наталя Чорногуб гостро розкритикувала висловлювання працівника каналу. «Не можу мовчати, – написала вона, – коли моїх друзів і колег, людей з якими разом ми віддали 2 роки життя, на те, щоб парк нарешті став парком, на те, щоб земля повернулася до комунальної власності, на те, щоб цю чудову локацію не віддали під чергову забудову, коли цих людей хтось дорівнює до сміття».

«Для мене Парк Наталка – це справжній символ змін, символ успішної комунікації активної спільноти з представниками влади, що не залишились байдужими, символ співпраці із соціально-відповідальним бізнесом і адекватною журналістикою, до якої ми завжди відкриті. Це місце, яке ще 2 роки назад було занедбаним, а тепер сотні молодих родин проводять вечори і вихідні дні тут. Ймовірно саме через це телеканал СТБ і вирішив, що ця локація є вдалою та її варто використати», – додала Чорногуб.

Активістка висунула вимогу до телеканалу «СТБ» офіційно прокоментувати ситуацію. Пізніше телеканал опублікував офіційну заяву з приводу конфлікту, проте жодним чином не прокоментував поведінку Мирослава Домалевського. В «СТБ» заявили, що на проведення зйомок проект отримав всі дозвільні документи і повідомив усі служби. Також, згідно з заявою, із Зеленбудом було узгоджено гарантійного листа з боку телеканалу про компенсацію всіх завданих парку збитків. У телеканалі розповіли, що рахунок на компенсацію вже було сплачено, землю розрівняли, а газон висадить Зеленбуд, як і було передбачено попередніми домовленостями.

Наталка 4

Фото: facebook.com/TVchannelSTB

В «СТБ» також поскаржилися, що в результаті дій місцевих мешканців зйомка була зірвана, «а люди, які прийшли за допомогою, не змогли потрапити на прийом до лікаря проекту «Я соромлюсь свого тіла».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button