Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23261 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Активістки вже оголосили про проведення акції протесту проти вирубки дерев, а інші громадські діячі пояснюють це відновленням архітектурного проекту 80-х років.

Вчора в Києві активісти підняли тривогу – невідомі особи без документів та попереднього інформування зрубують та спилюють дорослі дерева на схилах біля Андріївського узвозу. На місце подій завітали інспектори «Київзеленбуду», які констатували знищення 165 дерев діаметром стовбура до 30 сантиметрів.

14225449_1266927636674180_6943596765929457220_n

Спиляне дерево. Фото: Дана Косміна

Пізніше виявилось, що від імені ГО «Андріївсько-Пейзажна ініціатива» у адміністрацію міста був поданий документ з запитом на вирубку так званого самосіву – дерев, які виросли після неконтрольованого заростання Пейзажної алеї протягом останніх років. Усього в документі зазначено про вирубку 64 дерев, але за фактом їх виявилось на сотню більше. У прес-службі заступника голови КМДА Петра Пантєлєєва заявили, що збитки від цих дій становлять близько 500 тисяч гривень і цю інформацію передано до екологічної інспекції.

IMAG0545

Ще пізніше представниця ГО «Андріївсько-Пейзажна ініціатива», адвокат та активістка Марина Соловйова написала у Facebook, що у рамках відновлення території Національного музею історії України є плани зробити розчистку оглядових майданчиків, як це було передбачено та реалізовано проектом А.Мілецького у 80-х роках. Вона написала таке: «У наших планах є розчистка майданчика та відкриття виду на Андріївську церкву, але поки документи у стадії погодження. Ми хочемо акцентувати вашу увагу на тому, що схили не розчищалися, сухостій не видалявся, а благоустрій прилеглої території не проводився більше 30 років. Тому наші дії, які викликали таку різку реакцію спрямовані на приведення території у відповідність до проекту А. Мілецького, який передбачав влаштування оглядових майданчиків з чудовим краєвидом на Київ впродовж всієї Пейзажної алеї. І саме для цього іде розчищення захаращеної території, щоб кияни та гості міста мали можливість милуватися краєвидом Києва».

IMAG0543

Варто також зауважити, що роботи проводяться за рахунок мецената, яким є генеральний директор Roshen В’ячеслав Москалевський.

Отже, як і в багатьох випадках в Києві, причиною конфлікту став брак комунікації між ініціаторами змін у місті та громадою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button