Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23392 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Автори проекту «Штрафы ГАИ» восени планують розширення функціоналу сайту, готують застосунок для Android та вже випустили варіант для користувачів iOS.

Штрафи 1

Фото: oschadbank.ua

Сервіс «Штрафы ГАИ» розробляється в рамках програми 1991 Open Data Incubator – інкубатора відкритих державних даних, а також при підтримці МВС та Національної поліції України. Нещодавно 1991 Open Data Incubator офіційно домовився про підписання меморандуму про співпрацю з Міністерством внутрішніх справ.

За допомогою сервісу користувач має можливість у спрощеній формі та гарантовано погасити штраф за порушення Правил дорожнього руху. Для цього необхідно ввести номер постанови, ПІБ порушника, суму штрафу та вказати адресу електронної пошти, на яку прийде повідомлення про погашення. Оплата проводиться через систему LiqPay, де користувач має ввести дані своєї платіжної картки і підтвердити проведення операції.

Штрафи 22

Отримавши державну підтримку, автори проекту взялися за розширення функціональності. Нововведенням для чинного додатку з оплати штрафів стане онлайн перевірка наявності штрафів у конкретного водія за його номером посвідчення, їх оплата та автоматична система повідомлення про погашення штрафу.

Штрафи 3

 

На думку розробників сервісу, функція отримання інформації про нові штрафи і перевірки старих онлайн буде зручною для водіїв. Згідно з дослідженнями команди проекту, близько 70% водіїв не сплачують штрафи вчасно через втрати протоколів, складність процесу оплати, відсутність часу, або просто забувають про існування штрафу. «Нова функція дозволить їм уникнути нарахування пені та розглядів з виконавчими службами», – зазначають автори проекту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button