Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кожен із 300 засновників ресторану 4City вкладе по 1 тис. доларів. Керуватиме закладом професійний ресторатор, а 70% прибутку йтиме на реалізацію соціальних проектів з розвитку Одеси.

4city 2

Авторами проекту стали платформа соціальних проектів «Мой город» та IT-бізнес-інкубатор «IQSpace». П’ять місяців тому вони дали старт проекту, ідея якого була запозичена в Urban Space 100, громадського ресторану, що вже два роки успішно працює в Івано-Франківську за аналогічним принципом. За цей час було знайдено перших 50 інвесторів, обрано історичну будівлю під проект у центрі Одеси, затверджено ресторатора, що керуватиме закладом та який уже розробив базову концепцію. Ним став Алекс Купер, засновник бургерної Cooper Burgers та низки інших одеських закладів.

Ресторатор отримуватиме лише 30% від чистого прибутку закладу. Решта, згідно з результатами голосування серед засновників, буде спрямовуватися на різні соціальні проекти. Варто зазначити, що в разі необхідності, співвласники закладу зможуть змінити ресторатора, якщо за відповідне рішення набереться 62% голосів. Але у процес керівництва засновники втручатися не будуть.

Архітектурне бюро 2B вже працює над створенням інтер’єру ресторану, а дизайн-агенція Worth завершує створення фірмового стилю. На 6 жовтня організатори запланували публічну презентацію проекту. Будівництво, за словами Алекса Купера, розпочнеться вже цього місяця.

4city 11

Відповідно до базового концепту, у кафе будуть розміщені п’ять контейнерів, чотири з яких відповідатимуть за чотири напрями кухні – американський, європейський, азійський та український. У п’ятому розташується бар, де буде невеликий вибір алкоголю, великий – смузі, соків та інших безалкогольних напоїв, а також там можна буде замовити швидку їжу з собою. Простір, що лишився (загалом площа зали становитиме 200-250 кв. метрів), буде максимально не зонований і при нагоді зможе бути легко перетвореним на лекторій.

Інтер’єр планують виконати у стилі модерну та мінімал-модерну. На думку автора концепту, варто максимально відійти від використання лофт-рішень, якими перенаичений український сегмент міських кафе і якими вже мало кого здивуєш. Згідно з концептом, акцент буде зміщено з інтер’єру стін на правильні меблі для вирішення утилітарної задачі. Мінімум декору, максимум функціональності та якості матеріалів.

4city 3

Фото: moy-gorod.od.ua

Згідно з задумом, атмосфера кафе має переплітатися з атмосферою сучасного офісу. Тут зможуть попрацювати IT-шники та дизайнери, а підприємці – проводити робочі зустрічі. В той самий час для офісних працівників передбачений ланч, а молодь матиме нагоду використати ресторан як pre-party бар.

Засновники бажають об’єднати якомога більшу аудиторію активних людей навколо міських проблем, акцентуючи увагу, що кожен із відвідувачів робить внесок у розвиток Одеси. Наприклад, у чеку гостя проінформують, що певний відсоток від його замовлення був спрямований на підтримку певного проекту. А у приміщенні висітиме дошка, на якій буде вказано, скільки коштів було зібрано вчора.

Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
всього від 100 грн/місяць!

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button