Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23451 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вранці 22 вересня на Майдані Незалежності зустрілися жителі Києва, які приїхали велосипедом на сніданок, щоб потім роз’їхатися на роботу чи навчання.

Bicycle 1Акція відбулася в рамках святкування Всесвітнього Дня без авто. Організатори події, Асоціація велосипедистів Києва, запросили киян приїхати на роботу чи навчання велосипедом для популяризації цього виду транспорту та щоб привернути увагу до необхідності створення повноцінної велоінфраструктури. За словами голови Асоціації велосипедистів Києва Богдана Лепявка, велосипед вирішує актуальні проблеми Києва: затори, смог, великі витрати на будівництво та утриманння доріг.

За даними Асоціації велосипедистів Києва, попит на велоінфраструктуру в Києві зростає. Останній підрахунок велосипедистів восени 2016 року показав, що за рік на велодоріжці на вул. Оноре де Бальзака (веломаршрут Троєщина – Європейська площа) кількість велосипедистів збільшилась на 50%.

Bicycle 2

Під час акції відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу «Велопрацедавець року». Цим конкурсом АВК заохочує роботодавців облаштовувати зручності для співробітників, які хочуть добиратися велосипедом на роботу. Перемогу в конкурсі за найкомфортніші умови для співробітників отримала група компаній інтернет-торгівлі EVO.company. Друге та третє місця посіли IT-компанія Infopulse і завод поліетиленових виробів Planeta Plastic (Ірпінь). Крім того, Асоціація велосипедистів Києва відзначила ще 5 компаній.Bicycle 3

«Велозручності в офісі – це інвестиція в розвиток бізнесу, – вважає радниця міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Ксенія Семенова, – бо вигоди велопрацедавців набагато більші за витрати. У дружніх до велосипедистів компаніях співробітники здоровіші, продуктивніші та пунктуальніші. Крім того, велосипед – зручний і недорогий спосіб створення позитивного іміджу компанії та запорука лояльності співробітників». Цього року переможці конкурсу отримали призи від партнерів конкурсу Veliki.ua і Nextbike – велосипеди в оренду для співробітників і місячні абонементи на користування громадським велопрокатом.
Bicycle 4

День без авто відзначають в усьому світі 22 вересня. Цього дня пропонується відмовитися від використання приватних автомобілів на користь громадського транспорту, їзди на велосипеді або пішої ходи. День «Велосипедом на роботу» – регулярна акція, яку Асоціація велосипедистів Києва проводить з 2014 року кілька разів на рік. Осінній день «Велосипедом на роботу» проходить у рамках Європейського тижня мобільності.

Нагадаємо, в рамках Європейського тижня мобільності 17 та 18 вересня у Києві перекривали від автомобільного руху Бесарабський проїзд. Про результати експерименту читайте у нашій статті.

Всі фото: Олексій Макульський, Асоціація велосипедистів Києва

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button