Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23265 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Цієї неділі, 25 вересня, близько 650 км паризьких доріг на сім годин перекрили для автотранспорту. Такий захід відбувся в рамках «Дня без автомобіля» (Journée sans voitures). Проїзд дозволявся лише автобусам, таксі та машинам швидкої допомоги, повідомляє France 24.

париж

Фото: Аркадий Гершман

Швидкість руху для мототранспорту була обмежена до 20 км/год. Деякі райони міста з одинадцятої ранку були відкриті лише для пішоходів, в місті відбувалися освітні і розважальні заходи. За два місяці Париж приймає глобальний саміт зі зміни клімату. Мер міста Анна Ідальго визначила скорочення використання машин у Парижі своїм пріоритетом ще в 2014, коли стала міською головою.

париж1

Фото: Аркадий Гершман

Перший день без автомобіля, організувати який допомогла Анна Ідальго, відбувся минулог року, як відповідь на підвищення рівня забруднення повітря. У березні мер підтримала захід Paris Respire (Париж Дихає), який відбувається в першу неділю кожного місяця. В рамках акції від автомобільного трафіку звільняють вісім смуг на Єлісейських полях, а також декілька прилеглих вулиць, аби спонукати пішоходизацію швидкісної смуги вздовж Сени.

Нагадаємо, 17 та 18 вересня у Києві вперше перекрили Бессарабський проїзд.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button