Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У столиці на вулиці Воздвиженська, 25 відкрилася друга hardware-лабораторія FabLab Fabricator – частина світової мережі «фаблабів».

Це – простір, де зібрано сучасне обладнання: лазерні різаки, 3D-принтери, 3D-сканери, фрезерні верстати, традиційні ручні інструменти. Усі охочі можуть зібрати тут прототип свого пристрою чи надрукувати 3D-фігуру.

Фото - FabLab Fabrication

Особливість FabLab Fabricator у тому, що відвідувачі платять не за місце, а за оренду обладнання. Відповідно, ціна змінюється в залежності від інструментів, які ви використовуєте (обладнання потрібно бронювати заздалегідь). Вартість за годину користування великим фрезерним верстатом – 250 грн; 3D сканером – 400 грн; лазерним різаком – 250 грн; 3D принтером Delta Wasp – 75 грн. Матеріали для роботи можна купити на місці або принести з собою.

Один раз в тиждень тут – відкритий день, коли кожен може безкоштовно скористатися можливостями лабораторії.

З липня по вересень 2016 року в FabLab Fabricator проведена перша соціальна програма для молодих ентузіастів, в рамках якої вони познайомилися з форматом роботи Fab Lab Fabricator і розробили власні продукти.

Фото - FabLab Fabrication

FabLab Fabricator є другою цифровою лабораторією, яка працює в Києві. Першою стала IZOLAB – колишня FabLab-лабораторія з Донецька.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button