Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Потужність такої електростанції – 500 кіловатт, й до 2025 року вона повинна забезпечувати електроенергією більшу частину країни, пише Motherboard.

kite-power-faqs

Фото: kitepowersolutions

Станцію облаштують неподалік міста Станрар.

Вона працює наступним чином. Два кайти, шириною 40 м приєднані тросом до генератора з різних боків. Спочатку у повітря на висоту 450 метрів запускають перший кайт, де він розкручується до швидкості 100 миль на годину (160 км/год), у той час як швидкість вітру – 20 миль на годину (32 км/год). Слідом – розкручується другий кайт. Таким чином, за рахунок сили аеродинаміки рухається трос, а генератор перетворює механічну енергію на електричну. Кайт генеруватиме до трьох мегават енергії.

Відзначимо, що в свій час, ефективність кайтів в отриманні електроенергії підкреслював навіть Білл Гейтс.

Kite Power Solutions, британська компанія, що займається проектом, прогнозує, що через дев’ять років кайти не тільки будуть виробляти сотні мегават, а й стануть дешевшими за альтернативні джерела енергії, зокрема не потребуватимуть додаткових субсидій від держави ,як останні.

«Технологія отримання електроенергії за допомогою кайтів – новий спосіб освоєння енергії вітру, особливо в місцях, де проблематично встановлювати вітряки. Така система може знизити вартість вітроенергетики приблизно на 50 відсотків», – прокоментував Ленг Бенкс, глава WWF Шотландії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button