Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сонячна електростанція, яка має трекерну систему, запрацювала у селищі Підгородне, на Дпіпровщині.

image

Фото: ussolar.com.ua

Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

Особливість сонячної електростанції «Солар Парк Підгородне» полягає в тому, що замість стаціонарних столів з батареями вона обладнана спеціальними рухомими модулями, які стежать за рухом сонця протягом всього дня.

image

Фото: ussolar.com.ua

Такі рухомі сонячні батареї виробляють на 50% більше енергії, ніж звичайні стаціонарні установки. Загалом тут працює 10 400 модулів потужністю понад 2,5 тисячі кВт на годину. Цього вистачить на обслуговування 27 тисяч домогосподарств в Підгородному.

image

Фото: ussolar.com.ua

За словами генерального директора “Солар Парк Підгородне” Юрія Гордєєва, станція дозволить зекономити близько півмільйона тонн вугілля на рік та уникнути викидів парникових газів.

Нагадаємо, раніше ми писали про ще одну унікальну електростанцію в Шотландії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button