Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У минулому році розвиток відновлюваних джерел енергії досяг поворотного моменту, повідомляє Bloomberg.

image

Фото: EcoFriendly

У світі збудовано рекордну кількість джерел «зеленої енергії», що за обсягами перевищила традиційні.

За даними звіту Міжнародного енергетичного агентства, глобальні джерела «зеленої» енергії виробляють електроенергії більше на рекордні 153 гігават.

При цьому в звіт зазначено, що наразі мова йде не про кількість реально виробленої відновлюваної енергії, а лише про те, що потужність відновлюваної енергетики обігнала можливості вугільної.

«Ми спостерігаємо трансформацію глобального енергетичного ринку, яку очолюють відновлювані джерела енергії», – заявив виконавчий директор Міжнародної енергетичної агенції Фатіх Бірол.

За підрахунками МЕА, у 2015 році на Землі встановлювалося 500 000 сонячних панелей щодня. Опираючись на ці данні, до 2021 року відновлювані джерела вироблятимуть до 42% від всієї електрики у світі.

Відновлювані джерела енергії також будуть дешевшати, стверджує агентство. Сонячні панелі подешевшають на чверть протягом наступних п’яти років. За цей час ціни на вітрові турбіни можуть знизитися на 15%.

Інший фактор, що сприяє поширенню відновлюваної енергетики – зміна державної політики країн, наприклад, США, Китаю, Індії та Мексики. Саме ці країни будуть робити найбільший внесок у розвиток чистої енергії протягом наступних п’яти років.

При цьому саме Китай в Міжнародному енергетичному агентстві називають «беззаперечним лідером в розповсюдженні відновлюваної енергетики, відповідальним за майже 40% її зростання».

У ЄС за цей період темпи зростання «зелених» джерел енергії можуть скоротитися.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Дніпровщині запрацювала рухома сонячна станція.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button