Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На одному заряді водневий потяг може проїхати 600-800 км, розвиваючи при цьому максимальну швидкість 140 км на годину, повідомляє Independent.

20160920_ilint_800x533

Фото: Alstom

У 2017 році Німеччина готується представити перший в світі пасажирський потяг з нульовим рівнем викидів в атмосферу – як паливо локомотив буде використовувати водень.

Паливний елемент, в якому буде знаходитися водень, розмістять на даху. Спеціальний пристрій оброблятиме реакцію кисню і водню, перетворюючи її на електрику. Таким чином, пристрій не вироблятиме шкідливих викидів, буде економним та безшумним.

Нижня Саксонія (земля у Німеччині) вже замовила 14 потягів, розроблених французькою компанією Alstom. Можливо, й інші провінції зроблять запити, якщо цей поїзд доведе свою надійність. Випробування повинні бути завершені до кінця року.

Також, проектом вже встигли зацікавитися Нідерланди, Данія і Норвегія.

Нагадаємо, раніше Toyota представила автобус на водневому паливі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button