Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 237 днів. За цей час ми опублікували 23182 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Інсталяцію «Безкінечне святкування» встановили в рамках проекту «Суспільна угода», який проводить фонд культурних ініціатив «Ізоляція».

nn

Фото: Сергій Харченко

У столиці на бульварі Т.Шевченка, на місці поваленого пам’ятника Леніну, встановили тимчасову інсталяцію іранського митця Махмуда Бакші, повідомляє прес-центр фонду.

За словами кураторів проекту, інсталяція «Безкінечне святкування» є іронічним коментарем стороннього спостерігача до історичного моменту, в якому наразі перебуває Україна.

Художник розробив цей проект як спробу сформулювати вибір, зроблений українцями, коли вони прибрали пам’ятник Леніну зі свого місця.

nnn

Фото: Сергій Харченко

Для інсталяції Бакші вибрав три кольори світлофора. Червоний – це образ Леніна, який має на увазі неповернення в минуле, жовтий – поп-співачка Мадонна, котра втілює цінності капіталістичного суспільства, а зелений – Діва Марія, яка є символом духовності.

nnnn

Фото: Сергій Харченко

Інсталяція «Безкінечне святкування» пробуде на місці пам’ятника Леніну до 21 листопада.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button