Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міністерство інфраструктури України опублікувало деталі проекту «Міський громадський транспорт в Україні», фінансування якого планується здійснити за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку.

z

Фото: AgroPolit

Проект «Міський громадський транспорт в Україні» спрямований на реалізацію заходів з оновлення парку автобусів, трамваїв, тролейбусів, вагонів метрополітену, будівництва та реконструкції трамвайних і тролейбусних ліній, заміну тягових підстанцій, впровадження сучасних систем оплати проїзду та інформаційних систем.

Зокрема, європейський інвестиційний банк надасть 200 млн. євро строком до 22 років з пільговим періодом до 5 років. Фінансування проектів Європейським інвестиційним банком планується здійснити п’ятнадцятьма траншами, зокрема: 2017 рік – 20,4 млн євро; 2018 – 51 млн євро; 2019 – 49,6 млн євро; 2020 – 50 млн євро; 2021 – 29 млн євро.

Кошти підуть на удосконалення інфраструктури громадського транспорту в 20-ти містах України. Серед яких Біла Церква, Вінниця, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кременчук, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Суми, Тернопіль, Харків, Чернівці, Чернігів.

Для Києва планується придбати 10 нових трамваїв, 30 автобусів, 138 тролейбусів та реконструювати трамвайні лінії. На це виділено близько 90 мільйонів євро.

Деталі заходів по кожному місту доступні за посиланням.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button