Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зазвичай, органічні відходи зі шкільної їдальні потрапляють на сміттєзвалище разом з іншим сміттям, але учні шостого класу київської математичної школи №17 — Софія-Христина та Нікіта, вирішили змінити це, і розробили проект «Компола».

team_1

За задумом авторів проекту, органічні відходи з їдальні, потраплятимуть до компостера, а готовий компост буде використано для підживлення дерев, які ростуть біля доріг.

Спочатку проект планувалося втілювати у два етапи: в цьому році діти хотіли встановити компостер на території своєї школи, та отримати власний досвід компостування, а наступного — долучити до проекту й інші школи.

Збір коштів розпочали на краудфандинговій платформі GoFundEd. Проте необхідну суму на реалізацію першого етапу  – 11000 гривень, було зібрано менш ніж за дві доби.

Окрім грошей Софія та Нікіта отримали десятки повідомлень від дітей, які б хотіли встановити такі компостери на території своїх шкіл та від дорослих, які готові допомогти з втіленням проекту в інших містах України.

Тому учні вирішили зібрати кошти на компостери для ще п’яти київських шкіл. Тепер мета – зібрати 31000 гривень до 20 грудня. Підтримати проект можна за посиланням: https://gofunded.org/campaigns/kompola.

А поки гроші збираються, кожна школа може подати заявку аби долучитися до ініціативи Для цього необхідно заповнити гугл форму розміщену на сторінці проекту.

До речі, у своїй школі автори проекту вже розпочали встановлення компостеру.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button