Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Близько півроку експерти, науковці та урбаністи працювали над концепцією нового статуту столиці, яка була презентована наприкінці листопада. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

mm

Фото: ckp.in.ua

Як вказано в документі, існуюча модель організації та функціонування місцевого самоврядування в Києві явно не задовольняє потреб киян і не відповідає сучасним стандартам муніципальної демократії. Тому очікується, що реалізація концепції сприятиме покращенню та розвитку даних пунктів.

Концепція оновленого документу включає в себе низку нових аспектів. Так, окремим розділом пропонується врегулювати та юридично закріпити поняття «Публічний простір».

Згідно із статутом, на території громади повинна контролюватися наявність функціональних зон, забезпеченість якісною питною водою та електропостачання, прибирання та вивезення сміття, забезпеченість належним транспортним сполученням, тощо.

Крім того, концепцією пропонується окремо вписати символіку, межі та географічне положення територіальної громади, а також запропоновано різні варіанти муніципального управління.

Повідомляється, що процес створення Статуту здійснюватиметься у чотири етапи. Фінансування заходів з реалізації здійснюється з місцевого бюджету, а також за рахунок міжнародної допомоги.

Свої пропозиції та рекомендації щодо проекту можна надсилати на електронну пошту.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button