Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

6 грудня в Офісі розвитку Оболонського району відбулася презентація масштабного проекту благоустрою зони відпочинку, розташованої на березі Дніпра в урочищі Наталка вздовж Оболонської набережної.

6

Фото: Intcad Architects

Ескізний проект капітального ремонту елементів благоустрою зони відпочинку «Наталка» на однойменній затоці був розроблений з ініціативи громадських активістів.

Його авторами стали архітектори Юрій Кривохатько і Наталія Ходарченко зі столичної майстерні «Intcad Architects». Проект був розроблений на замовлення КП «Плесо», з урахуванням зонування і побажань громадян. Передбачається, що закладені в нього ідеї дозволять повністю трансформувати територію прибережної зони.

Серед ключових аспектів проектування набережної: відсутність капітальних споруд, зонування території відповідно до цільових груп (дитячі, спортивні та зони відпочинку) та окрема територія для літньої торгівлі.

Також в пріорітеті екологічність матеріалів для облаштування, озеленення території та система утримання й прибирання пляжу.

Подивитись відео-презентацію проекту можна за посиланням.

За словами Наталії Чорногуб, голови ГО “Парк Наталка”, зараз проект занходиться в статусі розробки концепції та внесення змін у проект реконструкції не всієї затоки Наталка, а лише пляжу.

Також вона повідомила, що планується спільне фінансування всього проекту – бюджетні кошти необхідні на капітальні витрати (освітлення, проведення водопостачання, інженерні роботи), а для ландшафтних робіт і створення арт-об’єктів будуть залучати кошти приватних підприємців.

Нагадаємо, що КМДА планує провести архітектурні конкурси на проекти двох парків у Києві. Один з них – парк Почайна на Оболоні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button