Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23429 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Загальна сума бюджету участі на наступний рік складає 50 мільйонів гривень, повідомляється на сторінці платформи «Громадський проект» у Facebook.

Фото: gb.kievcity.gov.ua

Кияни запропонували понад півтисячі ідей розвитку міста, серед яких велопарки, фестивалі, вільні простори та багато іншого.

Найбільш популярними сферами є спорт (92 проекти), освіта (78) й культура та туризм (65). З усіма поданими ідеями можна ознайомитися за посиланням.

Наступний етап – розгляд та голосування, на якому мешканці міста визначать ініціативи, які варто профінансувати із бюджету участі. На впровадження проекту Київ виділив 50 млн грн (до 1 млн грн на 1 проект).

Переможців оголосять до 28 грудня. Зазначається, що ними можуть бути більше 50 проектiв, якщо загальна сума їхньої реалiзацiї буде менше суми коштів, виділеної на бюджет участi наступного року.

Нагадаємо, п’ятого жовтня в Києві запустили онлайн-платформу «Громадський проект». Бюджет участі надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення концепцій для покращення міста. Проекти, які підтримають мешканці, отримають бюджетне фінансування.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button