Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Серйозне забруднення повітря в столиці Франції призвело до введення обмеження руху автомобілів з восьмого грудня, повідомляє Radio France Internationale.

Фото: Reuters

На дороги міста почергово дозволено виїжджати лише автомобілям з парними або непарними номерними знаками. Іншими обмежувальними заходами стало зниження максимально дозволеної швидкості на трасах, а також обмеження на проїзд вантажівок.

Однак, як відзначають журналісти, багато водіїв порушили заборону. Вранці в Парижі затори перевершили рівень, який вважається «надзвичайним».

Відзначимо, що штраф за ігнорування заборони складає 22 або 35 євро. Виняток зробили для таксі, швидкої допомоги, поліцейських і пожежних машин, автошкіл, електромобілів і гібридних автомобілів.

Разом з цим влада забезпечила всіх автовласників безкоштовними місцями для паркування й безкоштовним громадським транспортом.

Як повідомляється, влада Франції постійно відстежує стан повітря. За останні 20 років це четверте обмеження руху автомобілів у Парижі. Фахівці відзначають, що погана екологія щорічно стає причиною смерті 48 тисяч осіб, що становить 9% від загальної смертності в країні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button