Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Польська сторона запропонувала проект сміттєпереробного заводу в Чернігові, який був прийнятий мером міста, повідомляє Укрінформ.

Фото: ecotown.com.ua

Завод не передбачає спалювання сміття і його сортування у звичному розумінні. Подрібнені відходи потраплятимуть у своєрідний вакуумний термос та будуть обдаватися паром. Після цього сміття втрачає неприємний запах та зменшується в розмірі (з нього вилучається до 60% води). Далі його сортують і перетворюють на вісім різних субстанцій для вторинної переробки.

Кінцеву біомасу можна використовувати в сільському господарстві, як паливо. Нетоксичні залишки складатимуть 5-8% і їх можна утилізувати окремо. Відзначимо, що така технологія запатентована і вже реалізована в декількох містах Польщі.

Польські партнери укладуть угоду з «твердою» ціною щорічної оплати за переробку сміття. Чернігів буде виплачувати її протягом десяти років, після чого підприємство перейде у власність міста.

За попередніми розрахунками, максимальна вартість пропонованого сміттєпереробного заводу складе 35 млн євро.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button