Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кабінет міністрів України доручив Фонду держмайна підготувати і провести конкурс з передачі в оренду «будинку з тарілкою» – Інституту науково-технічної експертизи та інформації й створити у ньому Музей науки повідомляє Інтерфакс-Україна.

Наразі будівля не має теплозабезпечення й не експлуатується. Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич запропонувала здати два будинки (А і В) в оренду в обмін на те, що орендар відновить там систему опалення, проведе капітальний ремонт екстер’єру та косметичний ремонт в середині приміщень. Також орендар повинен зробити сучасний конференц-зал в «тарілці», повідомляє УП «Київ».

На такі роботи знадобиться витратити 100-150 мільйонів гривень. Загалом має бути реконструйовано 10,4 тисячі кв м, з яких інвестор отримає в оренду 6 тисяч кв м (майже 4 тисячі кв м в самій багатоповерхівці, виробничу будівлю за цією ж адресою та дві адміністративні будівлі поряд).

Музей науки планують створювати, керуючись досвідом схожих музеїв Європи: Лондонського музею науки,  центру науки «Коперник» у Варшаві й наукового центру NEMO в Амстердамі.

Довідка: Інститут науково-технічної експертизи та інформації спроектовано у 1971 році. У той час між СРСР та США тривала холодна війна, і країни змагалися за першість у космічних досягненнях. Автор проекту, Флоріан Юр’єв розробив «тарілку» для кінолекційного залу Інституту науково-технічної та економічної інформації. Згідно з проектом тут мав розміститися кольорово-музичний театр, тому для приміщення обрали сферичну форму, таким чином забезпечивши гарну акустику. Новаторським рішенням було розмістити в основі «тарілки» залізобетонну лінзу з металічною банею, що дозволяло створити приміщення з довершеною акустикою. Будівля є прикладом архітектури модернізму.

Нагадаємо, раніше у мережу викладали проекти ТРЦ Ocean Mall з комплексом гірськолижних і серфенг-тренажерів, в який забудовник ТОВ «Мандарин-Плаза» хотів інтегрувати будівлю інституту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button