Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23583 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Через події навколо зносу МАФів у столиці, генеральний прокурор України Юрій Луценко доручив перевірити дії силовиків і працівників комунальних служб під час їх знесення. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Фото: bigkiev.com.ua

За його словами, МАФи можна зносити лише після попередження, а нічні поліцейські зачистки – неприпустимі. Крім того, він наголосив на тому, що демонтаж має забезпечити цілісність майна.

На дане повідомлення генпрокурора відреагував радник мера Києва Віталія Кличка з питань благоустрою, народний депутат Дмитро Білоцерківець. Він стверджує, що адміністрація міста діє виключно в рамках закону і в міру своїх можливостей.

За словами Білоцерковця, у 2015 році КМДА опублікувала список всіх незаконних МАФів столиці на офіційному ресурсі та кожні пів року видає їм припис на самостійний демонтаж. Проте практично всі з них його ігнорують. Щодо збереження майна, то Білоцерківець заявив, що часто зробити це неможливо суто з технічної точки зору. Адже багато МАФів обкладені цеглою або ж мають цільну конструкцію.

Нагадаємо, на місці знесених МАФів на Оболоні облаштують сквер поряд з новобудовою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button