Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

27 грудня помер заслужений архітектор України Едуард Більський. Він був членом Української академії архітектури. Серед найвідоміших проектів архітектора – Центральний автовокзал, Палац дітей та юнацтва та житловий район Виноградар.

Центральний автовокзал

Київський центральний автовокзал знаходиться на Деміївській площі та є найбільшим структурним підрозділом «Київпассервіс».

Збудований в 1957-1961 роках, автовокзал розрахований на обслуговування 50 маршрутів та щоденне відправлення близько 600 автобусів (приблизно сім тисяч пасажирів).

У 2017 році Київська міська державна адміністрація має намір закрити центральний автовокзал, так як в рамках програми із поліпшення транспортної ситуації, у Києві відкрили новий автовокзал на Теремках.

Палац дітей та юнацтва

Після Центрального автовокзалу –це другий проект Більського та архітектурна спроба розробити простір, максимально адаптований для потреб дитини. Сьогодні Київський Палац дітей та юнацтва – це державний комплексний багатопрофільний позашкільний навчальний заклад, який об’єднує майже десять тисяч вихованців віком від 5 до 21 року.

Палац здійснює позашкільну освіту з усіх напрямків (60 галузей освіти, 250 навчальних предметів). За значний внесок у розвиток освіти та високий професіоналізм Палац нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України і відзначений Подякою Президента України.

Житловий район Виноградар

Фото: http://ziebert.livejournal.com/8410.html

Сучасна забудова Виноградаря бере свій початок з дев’ятої п’ятирічки, яка почалася в 1971 році. Згідно з планом передбачалась інтенсивна забудова Лівобережної території та Брест-Литовського проспекту, Святошино, Оболоні та Виноградаря.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Двір Правди»: Коротка історія Виноградара

Автором проекту якраз і був Едуард Більський, за що отримав першу премію. Територію забудови розділили на три мікрорайони та квартали з мережою пішохідних доріжок і бульварів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Серія статей «Монстри модернізму»

Нагадаємо, архітекторка Дана Косміна створила календар з «зайвими» будівлями Києва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button