Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23495 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Протягом кількох місяців організація “Агенти змін” проводила незалежне дослідження, щоб з’ясувати, як публічний простір мерії використовується зараз, і як громада міста хоче використовувати його в майбутньому.

За висновками Агентів, наразі перший поверх будівлі не пристосований до потреб громадян. Зокрема немає належного забезпечення для очікування в черзі, комфортних місць для сидіння, також непродумана навігація та неправильна нумерація кабінетів. Окрім того, перший поверх зовсім не облаштовано для маломобільних людей.

Так, за результатами дослідження та воркшопу, пропонується розділити поверх на бек офіс та фронт офіс, передбачити зручні вбиральні, кімнати очікування та ігрові для дітей, гардероб. Також планується створити приміщення з окремими прозорими кабінами, де проходитимуть зустрічі міського голови і посадовців з містянами. Також обіцяють облаштувати окремий хол, де зрозуміло розповідатимуть про заплановані міські проекти: наприклад, роз’яснювати процес створення ОСББ чи розповідати про бюджет участі.

Ухвалене рішення передбачає здійснення робіт з капітального ремонту першого поверху адміністративного будинку Київради на вул. Хрещатик, 36. Виконавчий орган Київради (КМДА) має визначити замовника цих робіт. Раніше «Агенти змін» провели воркшоп з реконструкції публічного простору в будівлі Київради та площі перед нею. Протягом заходу активісти розробили ескізи реконструкції першого поверху будівлі Київради та площі перед нею. В подальшому ескізи та рекомендації стануть завданням для робочих проектів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button