Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Парламент Норвегії поставив уряду мету, згідно з якою всі нові машини, що продаватимуться в країні з 2025 року, повинні бути електричними, працювати на водні або мати гібридну силову установку. Про це повідомляє Carscoops.

Фото: Carscoops

Важливо відзначити, що зараз продаж електричних транспортних засобів становить 37% від загального обсягу продажів нових автомобілів на ринку. Це стало можливим завдяки системі матеріального стимулювання місцевих жителів.

Серед основних способів досягнення цієї мети відзначимо звільнення EVs від ПДВ, можливість безкоштовного використання платних доріг і магістралей, можливість займати смуги для громадського транспорту та безкоштовно паркуватися в центрі міста.

Повідомляється, що програма стимулювання буде періодично переглядатися, але уряд вважає, що досягнення поставленої мети до 2025 року є цілком реальним.

Відзначимо, що в кінці 2016 року в Норвегії нараховувалось близько 100 000 електромобілів і їх кількість має зрости до 250 000 до 2020 року.

Нагадаємо, раніше в Осло обмежували рух автомобілів через забруднення повітря.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button