Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У столиці Норвегії ввели заборону на в’їзд в центр міста для дизельних автомобілів. Як повідомляє ЦТС, обмеження запровадили через погіршення екологічної ситуації і триватиме воно як мінімум два дні.

Фото: echospb.ru

Як зазначається, високий рівень вологості та безвітряна погода може призвести до підвищення рівня забруднення повітря вихлопними газами. Через це в Осло вперше ввели дане обмеження, яке діятиме з шостої до 22 години.

З усіх дизельних авто в центр Осло дозволено в’їжджати тільки громадському і спеціальному транспорту. У разі порушення заборони на власників авто буде накладений штраф у розмірі 160 євро.

Крім Осло, подібну заборону вже запроваджували в Парижі, де через забруднення повітря планують вдвічі зменшити кількість приватних автомобілів у центрі міста. Також «суперквартали» без автомобілів тестують у Барселоні.

Нагадаємо, вчора, 17 січня, Київ накрило густим димом та смородом. Причиною диму є викиди шкідливих речовин від транспорту та енергетики в поєднанні з певними погодними умовами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button