Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вітру в столиці немає, і через інверсію атмосфери (явище, при якому приземний шар повітря є більш холодним, ніж верхні шари) забруднене повітря не може піднятися та розсіятися у верхніх шарах атмосфери і тому накопичується в місті.

Про це в ефірі каналу 112 заявила спікер Державної служби надзвичайних ситуацій Світлана Водолага: «Густий туман не дає можливості нижнім шарам атмосфери підніматися вгору, швидше за все всі ці продукти виробництва, вихлопні гази автомобілів накопичуються і не мають виходу».

За словами Світлани Водолаги, за сьогодні столичні рятувальники тричі виїжджали на ліквідацію загорань трав’яного настилу, однак це були незначні пожежі. 8 березня ввечері збільшилась кількість дзвінків від жителів Дарницького та Оболонського районів, але ця ситуація виникла внаслідок погодніх умов, а не через велику пожежу.

Схожу річ каже і синоптик Наталя Діденко у своєму Facebook: «У Києві зараз видимість 0 метрів. Швидкість вітру 1 м/с або штиль. Тому дим від автомобілів, точніше, гази, плюс різні продукти життєдіяльності створюють міський смог, дуже неприємне явище».

На сайті КМДА пишуть, що причини метеорологічної димки над столицею – густий туман та відсутність вітру та радять водіям утриматись від поїздок у місто, якщо це можливо, через низьку видимість на дорогах.

Нагадаємо, що така ситуація спостерігалася 2 місяці тому, а 2016 року смог можна було спостерігати влітку та восени. Експерт з кліматичної та енергитчної політики Олег Савицький каже, що смог несе реальну загрозу для здоров’я мешканців та є особливо небезпечним для людей з хронічними захворюваннями.

Шляхом вирішення цієї проблеми повинно стати впровадження послідовної політики в сфері транспорту та енергетики. Саме зменшення забруднення та підвищення якості атмосферного повітря має стати пріорітетом міської влади, стверджує експерт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button