Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Державна будівельна корпорація «Укрбуд» планує добудувати житловий комплекс «Сонячна Рів’єра», йдеться у розслідуванні програми «Схеми».

Фото: stroyobzor.ua

Не зважаючи на кількарічне протистояння громади, міська влада дала дозвіл на продовження зведення двох будинків на Микільській Слобідці. Їх почали будувати на стометровій прибережно-захисній смузі, на якій будівництво заборонено. Більшість території, де велося будівництво, згідно з генпланом є зеленою зоною. Також, ця територія є пам’яткою ландшафту.

Самі ж інвестори зазначають, що будівництво є законним і має бути завершено.

При цьому не виключається варіант повноцінної реалізації проекту та зведення цілого комплексу висоток на березі. За словами забудовників, будівництво є абсолютно законним. 17 лютого 2017 року Департамент містобудування та архітектури видав містобудівні умови для закінчення зведення двох будинків у рекреаційній (за документами) зоні.

Голова ради директорів «Укрбуду» Юрій Пелих заявляє, що у цьому місці протікає не Дніпро, а Русанівська протока – частина річки Десенки. Якщо це Десенка, то будувати можна за 50 м від води, і в цю території нові будинки якраз не потрапляють. Якщо ж ця протока є частиною Дніпра, то відстань від будівництва до води має складати 100 м (наразі вона не витримана).

Якщо вдасться добудувати ці будинки, «по інших вже не буде проблем», зазначає Пелих. Інші будинки знаходяться за 100 метровою зоною від води.

Нагадаємо, з лютого 2015 року періодично виникають протистояння між забудовником та громадськими активістами щодо будівництва житлового комплексу «Сонячна рів’єра». Ділянку землі було передано під забудову рішенням Київради, проте активісти продовжують перешкоджати будівельним роботам.

Після цього міська адміністрація та забудовник декілька разів заявили, що будівництво на Микільській Слобідці призупинено.

Нагадаємо, у Києві мітингували проти незаконного будівництва на Микільській Слобідці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button