Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Представники забудовника території на місці колишнього Сінного ринку в центрі Києва пообіцяли на зустрічі, яка проходила 3 квітня в КМДА, до кінця тижня надати міській владі всі дозвільні документи на проведення будівництва.

Зустріч з представниками забудовника була ініційована громадськістю, пише lb.ua, зокрема, Юлією Нікітіною, Анатолієм Векслярським і депутатом міськради Ольгою Балицькою. Також на зустрічі були присутні заступник голови КМДА Олександр Спасибко та міський голова Віталій Кличко.

Як відомо, на місці Сінного ринку планується побудувати 14 будинків загальною площею 113 тис. кв. м. Висота будівель, згідно з проектом, – від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, який планують забудувати, перебуває 9 пам’яток місцевого значення та 28 об’єктів культурної спадщини. На деяких з цих будівель після початку будівництва з’явилися тріщини. При цьому заступниця міністра культури Тамара Мазур у спілкуванні з активістами сказала, що вона прийняла рішення про допустиму висотність, «бо прийняла таке рішення і все».

На думку громадськості, будівництво на місці Сінного не відповідає всім дійсним юридичним нормам. Так, ключові дозволи були отримані ще за минулої влади і сьогодні викликають ряд питань. Зокрема, містобудівні умови і обмеження (МУО) видавалися на одну ділянку, яку сьогодні розділено на три частини. Отже, всі наступні дозволи, зокрема Дозвіл на виконання будівельних робіт, нелегітимні і підлягають відкликанню, що забудовник намагається ігнорувати. Ще один спірний момент – перевищення кількості поверхів, допустимої для даної зони забудови.

Як зазначалося, на зустрічі було досягнуто домовленості щодо того, що до кінця тижня забудовник надасть міській владі весь необхідний пакет документації, на підставі якого можна починати пошук компромісу, зокрема, щодо зниження поверховості забудови.

Наступна зустріч, як очікується, повинна відбутися наступного тижня, підсумовує lb.ua.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button