Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 237 днів. За цей час ми опублікували 23174 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Тимчасова мистецька інтервенція триватиме до 17 травня.

Проект «Рітуал природи» мексиканської мисткині Іси Каррільйо виграв у громадському голосуванні в квітні 2017 року. Організатор проекту, мистецька платформа «Ізоляція», представила на вибір громади міста чотири варіанти інтервенції.

Ідея проекту полягає у зверненні до цілющих сил природи. Авторка пропонує нейтралізувати ідеологічну напругу навколо вакантного постаменту за допомогою ритуалу природи – захоплення монументу рослинами. З одного боку, м’ята, базилік, розмарин і чебрець замаскують кам’яну колону, з другого – символічно очистять місце, що асоціюється не тільки з радянським лідером, але й з шибеницею, яка знаходилась тут у часи німецької окупації.

Після завершення проекту 17 травня, рослини зможуть забрати собі охочі кияни.

Проект «Суспільна угода», в рамках якої зроблено цю інтервенцію, триває з 2016 року. До цього на місці Леніна встановлювали неонову інсталяцію з образами Мадонни, Леніна та Діви Марії, а також сходи, якими можна було піднятись на постамент і відчути себе на місці «вождя пролетаріату».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button